Geschiedenis

Vader (François) en moeder (Marie-Thérèse) Van Haesendonck begonnen hun zaak in 1965 met een bescheiden winkel in de Leuvensestraat te Vilvoorde. Hun toonzaal bestond toen uit 2 sierschouwen en 1 open haard. Het werk bestond toen ook vooral uit het plaatsen van vloeren en open haarden.

Na enkele jaren verhuisde de familie en de zaak naar de Vinnestraat in Elewijt. Daar werd ook het werkhuis gebouwd waar vele met de hand gekapte sierschouwen werden gemaakt. Door hard werken en met de hulp van de 2 zonen Rudy en Dominik werd de zaak alsmaar groter.

Dat de liefde voor natuursteen met de paplepel werd ingegeven bewijst ook de studiekeuzen van de oudste zoon Rudy, namelijk steenkapper/beeldhouwer.

Ondertussen werd de open haard vervangen door de beter renderende inbouwcasettes. De toonzaal werd weer te klein om te grote keuze aan toestellen tentoon te stellen. Dan maar verhuizen naar een grotere en beter gelegen locatie: de Tervuursesteenweg.

Door ons verder bij te scholen doorheen de jaren hebben wij de opkomst van gastoestellen goed kunnen opvangen. Jaarlijkse cursussen en proeven zorgen ervoor dat Rudy en zijn zoon Erik hun habiliteitsattest verdienden, zodat wij u kunnen garanderen dat onze gastoestellen goed en veilig geplaatst worden, conform de regels.

We zijn ons ook verder blijven specialiseren in verwerking van natuurstenen. Maar om dit op een gemakkelijke en professionele manier te kunnen uitvoeren, moesten nieuwe (grote) machines bijgekocht worden. Dit idee, samen met een nieuwe en strengere milieuwetgeving, dwongen ons alweer een nieuwe locatie te zoeken.

Deze werd gevonden in het industrieterrein de Hoge Buizen te Eppegem (naast de Brusselsesteenweg). Toonzaal en werkhuis werden hier opnieuw herenigd.

Ondertussen is ook dochter Martine bij ons aan de slag en hebben we nog 4 andere werkkrachten, waaronder kleinzoon Erik in dienst genomen.

Eerder dit jaar werd de toonzaal nogmaals uitgebreid om het gamma, dat steeds blijft uitbreiden, zo compleet mogelijk te kunnen tentoonstellen.

Jammer genoeg overleed vader François in 2011. Maar de opvolging was al verzekerd. Met veel trots wordt dit familiebedrijf verder gerund door zijn 2 zonen Rudy en Dominique, die dezelfde waarden vertegenwoordigen en het harde werk van hun ouders verder uitdragen onder het goedziend oog van moeder Marie-Thérèse.!